Onderbuikgevoel 2.0

12 sep 2017

Vaak gehoord:
“Toch raar! Die nieuwe collega/manager heeft een geweldig cv, proven track-record, en zat in alle high-potential programma’s bij zijn vorige werkgever, de ideale kandidaat! En toch komt hij niet uit de verf in onze organisatie.”

Een succesvolle carrière hangt van veel meer af dan een passend cv en een juiste set “hard-skills”. Het is van belang om verder te kijken dan alleen de hard-skills als doorslaggevende factor. Vaak wordt er op basis van onderbuikgevoel een beslissing genomen. En dat is best een risico. Maar wat als dat onderbuikgevoel meetbaar is en middels harde data getoetst en gebruikt kan worden?

Onderbuikgevoel 2.0
Onze assessment methode is daarin onderscheidend. De methode brengt zowel de persoon als de context in beeld. Hierdoor vergelijken we kwaliteiten van medewerkers en uitdagingen van een functie/team/organisatie. Op deze wijze trekken we conclusies ten aanzien van de “match” tussen de persoon, functie en organisatie. Niet alleen op het moment zelf maar ook op langere termijn.

De methode werkt “ontwikkelingsgericht”. Daarbij kan ontwikkeling tweeledig worden geanalyseerd: op welke wijze kan de persoon sterker in zijn kracht komen te staan (intrinsieke motivatie) en op welke wijze kan de persoon dichter naar de gewenste kwaliteiten van de uitdaging groeien (extrinsieke motivatie).

De gewenste ontwikkeling wordt met concrete handvatten en tips en tricks ondersteund.

Gezien de oorspronkelijke achtergrond van de methode – als diagnose screeningsinstrument voor de klinische populatie – wordt de methode over het algemeen als veel diepgaander ervaren dan concurrerende modellen als Insights Discovery, Management Drives, MBTI en TMA.

Graag vertellen wij u meer, laat ons hier weten hoe wij u kunnen bereiken of bel direct met +31627139003.